Branchetræf om mangel på arbejdskraft i film- og tv-branchen

2. juni havde Producentforeningen og Vision Denmark inviteret film- og tv-branchen til branchetræf om uddannelse, kapacitet og kompetencer. Der kom mange gode og konstruktive input, og hovedkonklusionen var tydelig: Vi skal løse branchens udfordringer sammen på tværs af branchen. Få et lille indblik i hvad der blev sagt på dagen i videoen nedenfor.

Der er travlt i film- og tv-branchen. Så travlt at det er svært at skaffe arbejdskraft på en række funktioner, og det betyder, at der er brug for at rekruttere bredere her og nu samt at se på, om der er brug for en særlig indsats i forhold til at uddanne nye folk til branchen. På branchedagen den 2. juni bidrog omkring 130 branchefolk til diskussionerne, og dagens mange input kommer til at danne grundlag for det videre arbejde, som Producentforeningen og Vision Denmark vil sætte i gang i fællesskab og sammen med hele branchen - organisationer, virksomheder og uddannelsesinstitutioner. 

Konkret tager vi fat i: 

  • At sætte tal på manglen. Vi vil samle et panel af beslutningstagere fra branchen, som baseret på de eksisterende undersøgelser formulerer klare behov og konklusioner, der kan handles på.
  • Vi vil fortsætte arbejdet med job- og kompetencebeskrivelser i tæt samarbejde med fagfolk i de konkrete funktioner og have et skarpt fokus på behovet for nye jobfunktioner og kompetencer.
  • Vi skal skabe et bredt samarbejde på tværs af branchen. Med inspiration fra det engelske ScreenSkills vil vi konkret undersøge, hvordan et fælles dansk brancheorgan kan organiseres, og hvordan branchens mange behov og aktører bedst inkorporeres i det.
  • Vi vil desuden fortsætte det arbejde, vi igangsatte sidste år med at indsamle nødvendig viden og danne overblik.

Læs også analysen af arbejdskraften i den digitale visuelle industri fra 2021. 

Opdateret 15. nov 2022

Vil du vide mere?