Ophævelse af restriktioner

Coronarestriktionerne er ophævet. Producenterne skal dog stadig sikre et sundt og sikkert arbejdsmiljø.

This describes the image

I tirsdags den 1. februar 2022 hævede regeringen covid-19 restriktionerne. Det betyder, at der ikke længere er krav om mundbind og coronapas, samt at der ikke gælder et forsamlingsforbud. Covid-19 kategorises ikke længere som en samfundskritisk sygdom. Det betyder også, at loven om, at arbejdsgivere kan pålægge medarbejdere test og kræve coronapas, ikke længere gælder.
 
Der vil dog stadig være særlige tilfælde, hvor I vil kunne kræve test eller forevisning af coronapas. Det kan fx være tilfælde, hvor I som led i optagelser skal rejse til udlandet, hvor der fx er krav om isolation for ikke-vaccinerede eller krav om test før/efter indrejse i landet. Det er muligt at bede om coronapas for særlige medarbejdergrupper, der har tæt fysisk kontakt i løbet af en arbejdsdag, særligt hvis der er tæt fysisk kontakt til sårbare. Det vil altid være sagligt at bede om coronapas i forbindelse med et aktuelt smitteudbrud på produktionen.
 
Adgangen til at kræve test af medarbejdere er nok mere begrænsede. Driftsmæssige hensyn alene er ikke nok til at begrunde krav om test af medarbejdere. En mulighed er at opfordre sine medarbejdere til frivilligt at blive testet ved blandt andet at stille selvtest til rådighed for medarbejderne. Derudover er det en god idé at opfordre sine medarbejdere til at være opmærksomme på covid-19 symptomer og at følge myndighedernes anbefalinger, såfremt en medarbejder får symptomer for at undgå et større smitteudbrud på produktionen.
 
Det er jeres job som producenter at sikre et sundt og sikkert arbejdsmiljø. Idet smitten stadig er høj i samfundet, anbefaler Producentforeningen at I tager en snak med holdet inkl. talspersoner og arbejdsmiljørepræsentanter, hvor I finder den bedste måde for netop jeres produktion at håndtere den stadig høje smitte på.
 
Isolationsanbefalinger
Anbefalingerne for isolation er ligeledes ændret. Det betyder, at hvis en smittet ikke har symptomer på covid-19, må personen bryde sin isolation 4 dage efter testen med det positive svar blev taget. Dette gælder også, hvis en person har milde symptomer på covid-19. Hvis personen har betydelige symptomer på covid-19 skal personen isolere sig indtil person ikke længere har betydelige symptomer, dog tidligst 4 dage efter, at den positive test blev taget.
 
Hvis du er i tvivl, om I på produktionerne må kræve test og coronapas, er I velkomne til at ringe til Producentforeningen.

Opdateret 10. feb 2022