Vi skal passe på at vi ikke underminerer det der har gjort dansk fiktion til den succes det er i dag

Christian Potalivo og Jannik Tai Mosholt har med Tall & Small skabt et selskab, der prioriterer at have det sjovt i hele processen. Vi fortsætter serien med portrætter af nye medlemmer af Producentforeningen. Læs Christian Potalivos præsentation af Tall & Small.

This describes the image

Hvad er visionen for din virksomhed?
Vores vision er at skabe fortællinger vi selv har lyst til at se. At producere fiktion og dokumentar af allerhøjeste kvalitet, som har fokus på den gode historie indenfor alle genrer og med øje for publikum. 
Vores erfaring er, at uagtet om du laver art-house eller kommercielle projekter, om de bliver en succes eller en fiasko, er det altid RIGTIG hårdt at lave film. Derfor har vi et specielt fokus på at huske at have det sjovt i hele processen – det mener vi også man kan mærke og se i resultatet.
 

Hvor stammer navnet på din virksomhed fra?
Hvis man ser Jannik og jeg stå ved siden af hinanden, er man vist ikke i tvivl. Samtidig har vi fokuseret på de tre sidste bogstaver i vores logo ALL – da vi hentyder til at lave film og TV er en opgave som ingen kan løfte alene.


Hvad er din seneste produktion – og hvorfor valgte du lige det projekt?
Jannik og jeg afsluttede tredje sæson af serien THE RAIN, som er produceret hos Miso Film, inden vi startede Tall and Small. THE RAIN var et rent passionsprojekt. Et projekt der opstod da Netflix i 2016 ville starte med at lave serier i Skandinavien og havde rakt ud til en masse forskellige kreative for at høre deres ideer til en skandinavisk Netflix serie. Jannik og Esben Toft Jakobsen som var medskaber på serien, havde i mange år talt om en dansk apokalyptisk ungdomsfortælling, som var blevet parkeret da ingen lokale broadcastere var interesserede i en stort anlagt genre fortælling primært henvendt til et ungt publikum. Men da Netflix meldte sig på banen, var det oplagt for os at pitche lige netop sådan en historie, og dermed blev THE RAIN skabt. 
Vi elsker genrefortællinger og de muligheder, nye platforme har skabt for at fortælle historier, der måske har haft svære kår i Danmark, enten pga genren eller det publikum de har henvendt sig til. Der har vi haft en stor fornøjelse i at kunne lave lokale historier, der har fundet et publikum ikke kun i Danmark, men i hele verden.
 

Hvad er du i gang med nu? 
Vi er i øjeblikket i gang med Tall and Smalls første produktion, en serie til Netflix der hedder CHOSEN – en sci-fi fortælling der foregår i udkanten af Danmark.


Hvad er den største udfordring for dit selskab lige nu?
Vi har været i optagelser på vores kommende serie i 8 måneder under pandemien, og det har været udfordrende i mange henseender. 
 
Hvad er den største udfordring for branchen generelt?
Vi oplever, at vores branche på mange måder er i en rivende udvikling, med nye udbydere, nye forretningsmodeller og høj efterspørgsel på indhold. Den største udfordring er at finde en måde at opretholde en sund branche, der fortsat kan levere høj kvalitet, så vi ikke underminerer det, der har gjort dansk fiktion til den succes, det er i dag, og samtidig navigere i et medielandskab, hvor de klassiske forretningsmodeller skal følge med i udviklingen og tilpasses vores nye digitale virkelighed.
 

Hvad har været din største succes?
Med fare for at det lyder som en kliche, er den største succes at have været i den her branche nærmest hele mit liv. Jeg startede som børneskuespiller, da jeg var 8 år, og det er et privilegie fortsat at kunne arbejde hver dag med noget, som inspirerer mig og gør mig glad. For Jannik og mig er det en stor succes at mærke, at det vi laver rammer et publikum og at det giver os muligheden for fortsætte med at fortælle gode historier. Det var da overvældende, da en serie som THE RAIN havde over 30 millioner seere over hele verden.
 

Hvis du skal give et godt råd til en af aktørerne i den danske tv-branche, hvad skulle det så være?
Jeg skal ikke gøre mig klog på hvad andre aktører i vores branche skal gøre. Mit bedste råd til alle er at være åbne og lydhøre overfor kollegaer og samarbejdspartnere, da man ikke altid har de rigtige svar selv. Men skal huske at mærke efter, hvad man selv tror på.
 

Kan du sætte ord på hvad der gør denne branche til noget særligt?
Passionen. At det er en branche, der på trods af den skal balancere tunge økonomier og kommercielle hensyn, oftest er drevet af den store passion og kunstneriske ambitioner. Den balance er unik.


Hvorfor har du valgt at lave dit eget selskab i stedet for at være ansat i et andet selskab?
Jeg har været så heldig at have været ansat hos først M&M Productions og derefter Miso Film i samlet 17 år. Jeg har lært utrolig meget i den tid, og sammen med Jannik som kommer fra en baggrund som freelancer, har det bare føltes rigtigt at tage vores erfaringer ind i et set-up, hvor vi kan implementere og videreudvikle vores egne ideer og visioner for vores selskab og produktioner.
 

Hvad er baggrunden for at du melder dig ind i Producentforeningen nu – dvs. efteråret 2020? 
Helt grundlæggende tror jeg på, at branchen og producenterne står stærkest samlet. Man er ikke nødvendigvis altid enige om vejen frem, men behovet for en samlet stemme omkring de udfordringer producenter og branchen som helhed står overfor, er vigtig.


Facts: 
Hvornår er virksomheden etableret?
1 Maj 2020 

Hvor mange ansatte er der?
5

Hvilke produktionsområder fokuserer I på (spillefilm, kort- og dokumentarfilm, tv…. )?
Vi fokuserer hovedsageligt på fiktion i alle formater, men har også enkelte dokumentarprojekter i udvikling.


Din og øvrige partneres baggrund – tidligere selskaber eller produktioner etc.

Christian Potalivo er uddannet producer fra Den Danske Filmskole i 2007. Christian var ansat som producer hos M&M Productions fra 2003-2010 og herefter hos Miso Film fra 2010-2020. 
Christian har produceret flere familiefilm blandt andet TEMPELRIDDERNES SKAT III, FRODE OG ALLE DE ANDRE RØDDER og IQBAL-trilogien. Han har også produceret tv-serien DICTE og spillefilm såsom, VED VERDENS ENDE, LANG HISTORIE KORT og SELVHENTER. Christian har også produceret den oscarnominerede kortfilm GRISEN og den oscarvindende kortfilm DE NYE LEJERE. Senest har Christian været med til at skabe og producere Netflix serierne THE RAIN, NISSER og CHOSEN.


Jannik Tai Mosholt er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i 2005. Jannik har skrevet og været medskaber på anerkendte tv-serier såsom BORGEN, RITA og BEDRAG, og hans spillefilm inkluderer titler som KOLLEGIET, PARTERAPI, KRIG, HOLD OM MIG og YOU & ME FOREVER samt de animerede REJSEN TIL FJERKONGENS RIGE og DEN KÆMPESTORE BJØRN. Senest har Jannik været med til at skabe og skrive Netflix serierne THE RAIN, NISSER og CHOSEN.


*****

Producentforeningen har i øjeblikket (juni 2021) 144 medlemsvirksomheder, og mange af dem har meldt sig ind inden for det seneste år. Vi kører nu en serie i nyhedsbrevet, hvor vi giver de nye medlemmer muligheden for at fortælle om sig selv og om deres virksomheder med udgangspunkt i en række standardspørgsmål. Det er selvfølgelig frivilligt at deltage. Vi skriver til de nye medlemmer løbende - og vi er ikke igennem listen endnu. Hvis du også er nyt medlem og endnu ikke er inviteret til at deltage i serien, så tag fat i os. Skriv til bm@pro-f.dk 

Opdateret 12. nov 2021

Vil du vide mere?