Robert Pettersson - Game Artist hos Game Swing

Robert Pettersson er Game Artist hos Game Swing i København og uddannet fra The Game Assembly i Malmø. Og så er han tredje levende billede i Producentforeningens serie om spilbranchens nye talenter, der sætter fokus på spilbranchen som en karrierevej.

Vi undersøger i denne serie hvordan spilbranchens nye talenter har fundet vej ind i branchen. Denne gang er det Robert Pettersson, der gennem en uddannelse fra The Game Assembly i Malmø har kunnet bygge videre på sin interesse for at tegne og lave tegneserier. Uddannelsen til spilgrafiker fokuserer først og fremmest på 3D og stiler mod jobfunktioner som spiludvikler, 3D-designer, Environment Artist, eller - som Robert - Game Artist. Uddannelsen tager 2,5 år med otte måneders praktik, og ud over linjen spilgrafiker kan man fx vælge uddannelserne spilprogrammør, leveldesigner eller spilanimator. Se alle uddannelserne på The Game Assembly. 

- Jeg havde oprindelig en idé om at komme ind i spilbranchen som indie-udvikler, siger Robert. Bare at bruge min hobby, prøve at afslutte et projekt og så se, om det kunne være nok. Men efter at have prøvet det i et par år, indså jeg, at det måske nok er muligt, men det er meget svært. 

Derfor valgte Robert at søge ind på The Game Assembly i Malmø, og efter endt uddannelse arbejder han nu hos Game Swing i København. Hør Roberts egen fortælling i videoen ovenfor. 

Udgangspunktet for serien om spiltalenternes vej ind i branchen bygger på Spilprisens Talents of the Year. Talents of the year er en anerkendelse og fejring af branchens nye talenter, og talenterne præsenteres i forbindelse med Spilprisen i april måned. Spilprisen arrangeres af Producentforeningen. 

 

Opdateret 29. mar 2023