Mange forskellige typer af jobs i spilbranchen

Arendse Løvind Andersen er game user researcher og game design researcher hos Triband. Arendse opdagede gennem sin uddannelse, at spilbranchen ikke kun havde brug for programmører, designere og artists, men også rummer jobfunktioner, der går på tværs af uddannelser. Vi sætter fokus på spiltalenterne i ny serie, hvor vi hører om forskellige veje ind i spilbranchen. Se videoen med Arendse her.

Arendse har sin daglige gang hos Triband. Her laver hun brugertest på de forskellige spil og researcher markedet for trends og konkurrenter. Arendse startede på en den humanistiske uddannelse Film- og medievidenskab på Københavns Universitet, hvor emner om spil især fangede hendes opmærksomhed. Efter sin bachelor søgte hun ind på IT-universitetet hvor hun tog en kandidat i spil.

”Jeg havde hele tiden tænkt at jeg skulle have en akademisk karriere, og at jeg skulle blive hængende på Universitetet. Men så opdagede jeg, at man faktisk kunne lave noget tilsvarende, men som en del af industrien.” fortæller Arendse i videoen. 

Man behøver ikke være programmør, designer eller artist for at være en del af spilindustrien og netop dette var en åbenbaring for Arendse.

Hendes råd til andre der ønsker en karriere i spilbranchen, er at lære de forskellige roller i en spilvirksomhed at kende for derved at finde sin egen niche.

Producentforeningen sætter fokus på spilbranchen som en karrieremulighed. Vi har derfor talt med en række af årets spiltalenter om deres vej ind i branchen, om deres uddannelse og om deres gode råd til andre, der drømmer om at komme til at arbejde med produktion og udvikling af computerspil. 

 


 

Opdateret 15. dec 2022

Vil du vide mere?