Jakob koblede sin hobby med et arbejde i spilbranchen

Jakob Andkjær Poulsgærd er uddannet multimedia animator på 3D College i Grenaa og arbejder nu som environment artist hos IO Interactive. Jakob fortæller om sin vej ind i spilbranchen i Producentforeningens serie om spiltalenter.

Jakobs interesse for videospil startede da han fik sin første spilkonsol. Sammen med en stor interesse for kunst og tegninger har en uddannelse, der kombinerer det visuelle og det digitale været det oplagte valg. På 3D College i Grenaa har Jakob læst Digital media med specialeretningen multimedia animator - en af de mange uddannelser, som retter sig mod spilbranchen. Uddannelsen er en erhvervsuddannelse, og der er derfor krav om, at man undervejs skal have en læreplads i branchen. Jakob fik læreplads i et mindre spilfirma, som havde brug for en 3D-artist og søgte så videre efter et år. 

I dag er Jakob ansat som environment artist hos IO interactive, hvor han laver det grafiske arbejde. ”En dag for en environment artist er aldrig den samme, og det bliver aldrig kedeligt!", siger han.   

En god portfolio er afgørende for at få foden inden for, og det kan være en god ide at supplere med frivillige projekter, enten små personlige projekter eller ved at være med på fx. game jams. 

”Gør det så meget som muligt, med de muligheder man nu har, og find ud af hvad man gerne vil inden for det.”, fortæller han.


Om uddannelsen Digital media, 3D College, Grenaa
På uddannelsen digital media arbejder du både teknisk, innovativt og kreativt. Her lærer du at designe, programmere og kode, og du bliver undervist i 3D-modellering, animering, grafik, video og lyd. På den måde bliver du klædt på til at udvikle digitale produkter, der fanger kundernes opmærksomhed og skaber den rette digitale oplevelse.
Uddannelsen tilbyder to specialeretninger: multimedie integrator og multimedie animator. Digital media er en erhvervsuddannelse. Læs mere: https://videndjurs.dk/3d-college/digital-media

 

Producentforeningen sætter fokus på spilbranchen som en karrieremulighed. Vi har derfor talt med en række af årets spiltalenter om deres vej ind i branchen, om deres uddannelse og om deres gode råd til andre, der drømmer om at komme til at arbejde med produktion og udvikling af computerspil. 

Opdateret 27. mar 2023

Vil du vide mere?