I dag trækker vi en streg i sandet

13 organisationer på tværs af film-, tv- og scenekunstbranchen er gået sammen om et initiativ mod grænseoverskridende adfærd i film-, tv- og scenekunstbranchen. Initiativet kalder vi Stregen i sandet, og målsætningen er, at vi skal have skabt en kultur, hvor det er trygt at sige fra over for grænseoverskridende adfærd.

This describes the image

I dag starter en fælles kampagne, der skal skabe en bedre arbejdskultur i film- og tv-branchen. Sammen med 12 øvrige brancheorganisationer lancerer vi i dag onsdag den 8. december 2021 Stregen i sandet, som netop gør det: trækker en streg i sandet over for grænseoverskridende adfærd. Kampagnen skal give alle i film-, tv- og scenekunstbranchen nogle redskaber til at reagere, når de oplever noget grænseoverskridende. Kampagnen præsenterer derfor tre centrale handlemuligheder - GRIB IND, HENT HJÆLP, FØLG OP. Ambitionen er, at alle i branchen kender disse og bruger dem aktivt, når de står over for adfærd, der er grænseoverskridende. Og her kan producenterne spille en afgørende rolle: Tag arbejdsmiljø og -kultur op til diskussion og brug denne anledning til at sætte fokus på, hvordan vi kan skabe en bedre arbejdskultur i branchen.  

Der er tre grundelementer i kampagnen: En handleguide som kan hentes her og som vi opfordrer alle til at læse, især de af jer, der har ansvaret for arbejdsmiljøet ude på produktionerne - som leder, som arbejdsmiljørepræsentant eller talsperson eller på anden vis som en af dem, der kan gøre en forskel. Som supplement til handleguiden er der en handout, som i ultrakort form giver de samme gode råd. Den er velegnet til at printe og hænge op – og til at diskutere ud fra. Det sidste element i kampagnen er det mest synlige, nemlig en kort kampagnefilm, som I kan se her og som kommer til at køre på sociale medier.

 


Læs mere om kampagnen her. 

Bag kampagnen står: Dansk Skuespillerforbund, Producentforeningen, Danske Filminstruktører, Dansk Teater, Scenograferne, Sceneinstruktørerne, FAF, Danske Dramatikere, Journalistforbundet, Teknisk Landsforbund, Det Danske Filminstitut, Dansk Filmfotograf Forbund, Dansk Filmklipperselskab.

Opdateret 8. dec 2021