Første overenskomst i reklamefilmbranchen

FAF og Producentforeningen har for første gang nogensinde indgået en overenskomst om løn og arbejdsvilkår for ansatte hos de uafhængige reklamefilmproducenter. Overenskomsten trådte i kraft 1. januar 2024.

This describes the image

-Det er utrolig glædeligt, at det er lykkedes at indgå den første overenskomst på reklamefilmområdet. Det er helt afgørende for vores medlemmer, at sikre gode og ordentlige løn og arbejdsvilkår, så derfor er meget vigtigt for os, at vi nu også har en overenskomst for ansatte i reklamefilmbranchen, siger Jørgen Ramskov, direktør i Producentforeningen.
 
-Det er af stor betydning, at der nu er kommet ordnede forhold på reklamefilmsområdet. Denne første reklamefilmsoverenskomst er en milepæl i arbejdet med at skabe en work-life balance for FAF´s medlemmer, så der er klare regler om ansættelser, løn og arbejdsvilkår. FAF vil arbejde for at overenskomsten udvides til at omfatte endnu flere funktioner, siger forpersonskabet i FAF.
 
Reklamefilmbranchen bestod i 2022 af 378 virksomheder med 620 årsværk ifølge de foreløbige tal for Danske Indholdsproducenter udgivet af Producentforeningen og baseret på en særkørsel fra Danmarks Statistik. Branchen omsatte for 889 mio. kr. og eksporterede for 222 mio. kr.
 

 

Opdateret 4. jan 2024