Først til mølle: få hjælp til bedre arbejdsmiljø

Ny pulje på 105 mio. kr. til aktiviteter for bedre arbejdsmiljø ude i virksomhederne. Søg i samarbejde med Hartmanns og få sat et skræddersyet projekt i gang.

This describes the image

Regeringen har afsat en pulje på 105 mio. kr. i 2021 til at skabe bedre arbejdsmiljø i små og mellemstore virksomheder. Det er en rigtig god mulighed for at få taget hul på nogle af de udfordringer, som der måtte være med arbejdsmiljøet i den enkelte virksomhed. Man kan for eksempel få støtte til at gennemføre et stresshåndteringsforløb, der gør medarbejderne og ledelsen bedre rustet til at undgå et stresset arbejdsmiljø. Eller til at udvikle en politik for at få et mere trygt og sikkert arbejdsmiljø og dermed blive bedre til at forebygge og håndtere grænseoverskridende adfærd. Det kan også være et ledelseskursus internt i virksomheden, så nye ledere bliver bedre til at skabe et godt arbejdsmiljø, eller hjælp til at udvikle et introduktionsforløb for nye medarbejdere. Alt dette er eksempler, og det fine ved den nye pulje er, at der faktisk er ret vide rammer for de aktiviteter, der kan rummes.


Aktiviteterne skal gennemføres i samarbejde med en autoriseret arbejdsmiljørådgiver, og konsulentfirmaet Hartmanns tilbyder at rådgive, udvikle og gennemføre aktiviteterne i samarbejde med Producentforeningens medlemmer, og Hartmanns vil også stå for hele processen med at søge puljen. Hartmanns er ekspert i det psykosociale arbejdsmiljø og er netop autoriseret arbejdsmiljørådgiver, og de har allerede en del erfaringer med virksomheder, der arbejder inden for Producentforeningens område. 


Virksomheden skal selv bidrage til finansieringen, men man kan få hele 80% af udgifterne til projektet fra puljen og skal dermed blot selv op med 20%. Lyder det som noget for jer? Så tag fat i Kasper Ferløv Andersen fra Hartmanns og find ud af, om jeres projekt kan falde inden for rammen. Puljen fordeles efter først-til-mølle-princippet, og da det er første gang, puljen deles ud, er det ikke til at sige hvor meget pres der kommer på puljen. Så hvis I har et projekt, som ikke har kunnet realiseres indtil nu, så overvej, om dette kan være anledningen. 


Ring eller skriv til Kasper på +4541211433 - kasper.andersen@hartmanns.dk 
Eller deltag i et webinar 7. april kl. 10 – 10.45 og få info om ansøgningsprocessen etc.


Det med småt: 
Puljen er for virksomheder med op til 50 ansatte. 
Den enkelte virksomhed kan få op til 500.000 kr. i støtte pr. projekt 
Midlerne fordeles efter først-til-mølle-princippet
Puljen løber over de næste tre år med 105 mio. kr. om året. 
Man kan få støtte op til 80 procent af udgifterne til projekter, forudsat at de er foreneligt med EU-statsstøtteregler
Virksomheden skal selv finansiere 20 procent af udgifterne.
 

Læs mere om Arbejdsmiljøpuljen hos Arbejdstilsynet
Se bekendtgørelsen på Retsinformation

Opdateret 12. aug 2021

Vil du vide mere?