For få filmarbejdere til for mange jobs

"Den største udfordring for os og branchen generelt er, at der er for få filmarbejdere til for mange jobs", siger Mikkel Damkjær, der er nyt medlem i Producentforeningen med sit selskab Production Service. "Især indenfor fiktion kan det være en stor udfording af sætte et hold, medmindre man er ude i ekstremt god tid".

This describes the image

Hvad er visionen for din virksomhed? 
I Production Service Scandinavia beskæftiger vi os udelukkende med production service for internationale kunder, der har et ønske om at filme i Skandinavien. 
Det vil sige, at vi ikke har vores egne instruktører og egne projekter at varetage, så al vores dedikation koncentrerer sig om at give vores kunde den bedst mulige oplevelse og service.
 
Hvor stammer navnet på din virksomhed fra?
Vores navn udtrykker meget præcist hvad vi laver - Production Service i Scandinavien. Vi skal være nemme at finde for potentielle kunder, og så kan det ikke hjælpe noget, at de skal gætte på, hvad der gemmer sig bag et kryptisk navn.

Hvad er din seneste produktion – og hvorfor valgte du lige det projekt? 
Vores sidste optagelse var for et tysk produktionsselskab, som vi hjalp med at lave stor reklamefilm for Audi. Historien i filmen foregår i et snedækket landskab, så vi optog filmen nord for polarcirklen i Sverige. Det var en fantastisk produktion, som bestod af danske og svenske filmarbejdere - og det var nogle meget glade tyskere, vi sendte hjem

Hvad er du i gang med nu? 
I Production Service Scandinavia har vi en relativt nystiftet afdeling, som udelukkende beskæftiger sig med service og co-produktioner indenfor dokumentar og fiktion - Scandinavian Studios. Her har vi pt travlt med forproduktion af en stor britisk tv-serie, som skal optage nogle dage i København her i foråret.  

Hvad er den største udfordring for dit selskab lige nu? 
Den største udfordring for os og branchen generelt er, at der er for få filmarbejdere til for mange jobs. Især indenfor fiktion kan det være en stor udfording af sætte et hold, medmindre man er ude i ekstremt god tid.

Hvad har været din største succes?
Det er et svært spørgsmål. I virkelighed beskæftiger vi os ikke så meget med at dvæle ved succeser. Vi er ikke bedre end vores sidste projekt, og vi bruger meget tid på hele tiden at forsøge at optimere vores setup, således at vores kunder oplever, at vi er på forkant med tingene. God service for os består i at have et erfarent crew, der tør tænke selv og 100% tage ansvar for, at opgaven bliver løst bedst muligt. Det er i vores optik den eneste rigtige måde at vise kunden, at de trygt kan lægge deres "barn" i vores hænder.

Kan du sætte ord på hvad der gør denne branche til noget særligt? 
Da vi nærmest udelukkende koncentrerer os om service til udlandet, så føler jeg lidt, at vi er en i branchekategori for os selv. Vi er på mange måder ikke særligt synlige i den danske andedam, da vi jo ikke har egenproduktioner og derfor ikke deltager i awardshows mv. Til gengæld kan vi mærke på vores kunder, at de altid er glade for niveauet af danske filmarbejdere og måden vi arbejder på. 

Hvorfor har du valgt at lave dit eget selskab i stedet for at være ansat i et andet selskab? 
Jeg er iværksætter, mere end noget andet. Så for mig har det aldrig været interessant at arbejde for andre i længere perioder af gangen. Det første selskab jeg stiftede, var Produktionen.dk, som idag har vokset sig til en større virksomhed, der servicerer filmbranchen med alt fra filmbusser og toiletvogne, til Walkies talkies og gule veste ;)

Hvad er baggrunden for at du melder dig ind i Producentforeningen nu?
Jeg blev via Thor Brammer bekendt med, at der var blevet skabt en reklamefilmsgruppe i Producentforeningen. Derfor synes jeg, at det var relevant for os at være medlem. 

Facts: 
Hvornår er virksomheden etableret? 2011
Hvor mange ansatte er der? Ca 8 årsværk, hvoraf vi er 5 faste
Hvilke produktionsområder fokuserer I på (spillefilm, kort- og dokumentarfilm, tv…. )? Production Service af alle formater. Dog er vores historik primært præget af større internationale reklamefilmsproduktioner.
Din og øvrige partneres baggrund – tidligere selskaber eller produktioner etc.
Mikkel Damkiær, Direktør og partner i Production Service ApS: iværksætter og stifter af bl. Produktionen.dk og OFFICE Kødben. Tidligere freelance indenfor både Spillefilm og Reklamefilm. Har været med på bl.a. HÆVNEN, KLOVN THE MOVIE, KVINDEN I BURET, THE LAST KINGDOM og et utal af reklamefilm.
Joakim Harder. Partner i Production Service ApS. Iværksætter. Tidligere freelance producer på reklamefilm, men har også lavet fiktion, som f.eks RYTTERIET
Anders Wøldike. Partninger i Scandinavian Studios. Udd. Super 16 producer og tidligere ansat på Zentropa.
 

*****

Producentforeningen har knap 150 medlemsvirksomheder, og mange af dem har meldt sig ind inden for det seneste år. Vi kører nu en serie i nyhedsbrevet, hvor vi giver de nye medlemmer muligheden for at fortælle om sig selv og om deres virksomheder med udgangspunkt i en række standardspørgsmål. Det er selvfølgelig frivilligt at deltage. Vi skriver til de nye medlemmer løbende - og vi er ikke igennem listen endnu. Hvis du også er nyt medlem og endnu ikke er inviteret til at deltage i serien, så tag fat i os. Skriv til bm@pro-f.dk 

 

Opdateret 28. apr 2022

Vil du vide mere?