Branchen er en unik blanding af penge, købmandskab, kunst og stor passion

Fra postrevolutionær iransk film til RITA. MOTOR er blandt Producentforeningens nyeste medlemmer og det første selskab i en ny serie i nyhedsbrevet om nye medlemmer. Læs Jesper Morthorsts præsentation af MOTOR.

This describes the image

Hvad er visionen for din virksomhed? 
At producere indhold indenfor både spillefilm og serie-fiktion af allerhøjeste kvalitet. Vi sætter barren højt for os selv og dem vi arbejder med - om det er kommercielt eller art house. Min forretningspartner i MOTOR er manuskriptforfatter Christian Torpe, som sideløbende med sin karriere herhjemme har arbejdet en del i USA, hvor han bl.a. har været showrunner på Stephen King-serien THE MIST. Han har et godt øje for det kommercielle potentiale i et projekt og kan hjælpe med at brede det mest muligt ud - jeg kommer fra en mere europæisk arthouse-tradition. Sammen bidrager vi med dét vi kan og hver vores vinkel og øjne på de projekter, vi sætter i gang. Det har indtil nu fungeret godt i de efterhånden mange år, vi har arbejdet sammen. Vi mødtes for over 20 år siden på Filmvidenskab på Københavns Universitet, hvor Christian skrev bachelorprojekt om musik i Disney-film, og jeg skrev om Postrevolutionær iransk film… Det siger vist det hele!


Hvor stammer navnet på din virksomhed fra?
Fra vores navne: MO - TOR . Morthorst og Torpe.


Hvad er din seneste produktion – og hvorfor valgte du lige det projekt?
RITA 5 og FRED TIL LANDS.
RITA har vi lavet i 10 år. Vi er en flok af spillere og filmfolk, som har holdt sammen og været med siden starten, og der er sket en del siden RITA begyndte. Da TV2 og Netflix gav os muligheden for at afslutte fortællingen om Rita med en sidste 5. sæson, var der slet ingen tvivl hos mig og de andre, at selvfølgelig skulle vi det!
FRED TIL LANDS var vores første produktion i MOTOR og en serie, som Torpe havde udviklet i USA, som vi så hev hjem, da vi besluttede os for at åbne MOTOR. En stor produktion i samarbejde med DR og ZDF og helt fantastisk at lave. Det er vores take på Forbrydelse & Straf-tematikken, og det var en serie, jeg meget gerne ville producere.


Hvad er du i gang med nu? 
PAGTEN - en spillefilm om Karen Blixens specielle forhold til den unge digter Thorkild Bjørnvig. Bille August er instruktør og Christian Torpe har skrevet manus. Det er vores andet samarbejde med Bille. Den får premiere til august efter at være blevet udskudt pga. corona. Og spillefilmen DU SOM ER I HIMLEN af Tea Lindeburg, som foregår over et enkelt døgn på en bondegård i slutningen af 1800-tallet. På baggrund af en dramatisk og livsfarlig fødsel, følger vi gårdens ældste datter og alle kvinderne og pigerne omkring hende.


Hvad er den største udfordring for dit selskab lige nu? 
At navigere i et corona-ramt landskab, hvor biograferne lukkes ned og genåbnes. 


Hvad er den største udfordring for branchen generelt? 
Hmm. Vi oplever jo i branchen en kæmpe efterspørgsel på dét, vi producerer: Fiktions-indhold. Men platformene for vores produktioner bølger frem og tilbage under denne langstrakte pandemi, og at producere fiktion tager lang tid, er et stort og dyrt tank-skib, som tager tid at ændre kurs på. Vi skal alle have tungen lige i munden for at navigere præcist og godt i dette omskiftelige farvand. 


Hvad har været din største succes?
At kunne lave en forretning ud af min passion: At lave film og serier med dygtige og inspirerende forfattere og instruktører.


Hvis du skal give et godt råd til en af aktørerne i den danske film/tv-branche, hvad skulle det så være?
Alle har en mening om alt i den her branche - lyt mest til din egen mave.


Kan du sætte ord på hvad der gør denne branche til noget særligt? 
En meget unik blanding af penge, købmandskab, kunst og stor passion. At kunne navigere mellem tocifrede million-budgetter og store kreative temperamenter og ambitioner er ret særligt…


Hvorfor har du valgt at lave dit eget selskab i stedet for at være ansat i et andet selskab? 
For at bestemme selv, hvad jeg bruger en stor del af mine vågne timer på.


Hvad er baggrunden for at du melder dig ind i Producentforeningen lige nu? 
Sammen står vi stærkere, vil jeg mene…
 

Facts:
Hvornår er virksomheden etableret?
Januar 2018


Hvor mange ansatte er der?
9


Hvilke produktionsområder fokuserer I på (spillefilm, kort- og dokumentarfilm, tv…. )?
Spillefilm og serier


Din og øvrige partneres baggrund – tidligere selskaber eller produktioner etc.
Jesper Morthorst:
Tidligere selskaber: SF Studios, Alphaville Pictures Copenhagen, Nimbus Film
Produktioner: Pagten, Stille Hjerte, Heartstone, Værelse 304, Ønskebørn, Fred til Lands, Rita, Norskov
 
Christian Torpe:
Rita, Fred til lands, The Mist, Stille Hjerte, Pagten, Blackbird, Undtagelsen, Sover Dolly på Ryggen?
 
*****

Producentforeningen har i øjeblikket (maj 2021) 142 medlemsvirksomheder, og mange af dem har meldt sig ind inden for det seneste år. Vi kører nu en serie i nyhedsbrevet, hvor vi giver de nye medlemmer muligheden for at fortælle om sig selv og om deres virksomheder med udgangspunkt i en række standardspørgsmål. Det er selvfølgelig frivilligt at deltage. Vi skriver til de nye medlemmer løbende - og vi er ikke igennem listen endnu. Hvis du også er nyt medlem og endnu ikke er inviteret til at deltage i serien, så tag fat i os. Skriv til bm@pro-f.dk 

Opdateret 12. nov 2021

Vil du vide mere?