Adfærdspolitik og -kodeks - til inspiration

Producentforeningen har udarbejdet en adfærdspolitik og et adfærdskodeks, som producenterne kan bruge som inspiration og supplement til egne retningslinjer. Dokumenterne er tænkt som eksempler. Mange producenter vil allerede have et veletableret sæt af adfærdspolitikker og retningslinjer, mens andre måske først nu skal i gang med at sætte ord på, hvordan arbejdet med at sikre et trygt og sikkert arbejdsmiljø kan foregå. Uanset hvad så håber vi, at eksemplerne kan inspirere til at udarbejde egne politikker.

This describes the image

Adfærdspolitik for producenter: Et eksempel på en code of conduct eller etiske retningslinjer, som kan bruges som de er eller inspirere til at udarbejde en adfærdspolitik, som passer til den enkelte virksomhed. Adfærdspolitikken bør indgå i personalehåndbogen eller i introduktionen til nye medarbejdere, og det er vigtigt at understrege, at uanset hvilken code of conduct eller adfærdspolitik, der er gældende, så skal den aktiveres løbende - fx på personalemøder, holdmøder eller ved opstart på en produktion. Adfærdspolitikken er tænkt som inspiration, så tilpas den endelig, så den giver mening for jeres virksomhed.


Princippet bag et adfærdskodeks er, at alle der arbejder på en konkret produktion - hvad enten det er skuespillere, statister, filmarbejdere, leverandører - skal have udleveret et adfærdskodeks, som skal læses og underskrives. Adfærdskodeks beskriver i meget konkrete vendinger hvordan adfærden på produktionen skal være - og hvilken adfærd, der ikke kan tolereres. Adfærdskodeks supplerer den mere generelle adfærdspolitik og er gældende på den enkelte produktion. 
 

 

Se også mediebranchens fælles kodeks mod seksuelle krænkelser

Opdateret 3. nov 2021