Sybo Games, Unity og Nordisk Film danner erhvervsklynge

Tre af de største virksomheder i branchen er gået sammen i en ny erhvervsklynge under navnet Vision Denmark. Målet er at skabe 5.000 arbejdspladser og øge omsætningen til 8 mia. kr., og en af hovedopgaverne bliver at skabe nye forretningsmodeller på tværs af spil-, film- og tv-brancherne. 

Vision Denmark blev lanceret af en lang række partnere, heriblandt Interactive Denmark og Producentforeningen, for et lille års tid siden, og alliancen har siden arbejdet på at finde den bedste struktur samt at få finansieret aktiviteterne. Når tre af de tungeste private partnere i alliancen nu stiller sig i front, er det for at understrege branchens eget engagement, og erhvervsklyngen Har nu privat opstartskapital til at starte det vigtige arbejde. 

Grundlaget for Vision Denmark er, at der er mere, der samler spil-, film- og tv-brancherne end der skiller.  Der ligger således et stort fælles potentiale i at styrke uddannelserne og rekrutteringen til brancherne, at dele viden, og at skabe bedre muligheder for at tiltrække udenlandske investeringer. Regeringens Vækstteam for Kreative Erhverv (se andetsteds i dette nyhedsbrev) støtter alliancen og skriver blandt andet i sin rapport: 

Den kommende Danmarks erhvervsfremmebestyrelse skal anbefales at styrke klyngeindsatsen på det kreative område gennem oprettelsen af: 
[...]
En spirende national klynge, der bygger videre på det etablerede netværk i VisionDenmark og styrker synergien inden for film, tv, gaming, musik og historiefortælling. 

Vision Denmark-klyngen dannes officielt ved en stiftende generalforsamling indenfor den nærmeste fremtid. Man er fra klyngens side også meget åben over for et offentligt-privat samarbejde, og man vil derfor arbejde på at skabe meningsfulde samarbejdsaftaler med både offentlige og private virksomheder.

Se mere her (kræver abonnement)