Fredrik Hillerbrand

Ny bestyrelsesformand vil samle Producentforeningen

Mandag d. 28. maj 2018 konstituerede Producentforeningens bestyrelse sig, og det blev med et i bestyrelsessammenhæng nyt ansigt på posten som bestyrelsesformand. Fredrik Hillerbrand, som til daglig er Managing Director i Warner Denmark, sætter sig i stolen efter afgående formand Mads Ulrick Holmstrup.

”Producentforeningen er et sted, hvor de, der laver visuelt indhold, mødes. En af mine største ambitioner på foreningens vegne de næste par år er, at flere af medlemmerne får øjnene op for, at de har meget at lære hinanden. Spiludviklere og dokumentarister fx er selvfølgelig et stykke fra hinanden i deres daglige arbejde, men jeg er sikker på, at de kan inspirere og lære af hinanden. Det er vigtigt, at Producentforeningen føles som en forening, at man er der for hinanden, og at der er en direkte nytteværdi i det at være medlem. Vores branche er vigtig for danskerne, og efterspørgslen på visuelt indhold vil kun stige i årene, der kommer, siger Fredrik Hillerbrand.”
 
Fredrik Hillerbrand er nærmest født ind i tv-branchen, hvor han startede med at hente kaffe til daværende redaktør i Strix, Jeppe Juhl. Fredrik Hillerbrand blev direktør for Strix i 2005, lagde Strix og Gong sammen til Strong i 2015, og har været i Warner siden april 2017. Dermed har han fulgt branchen tæt - og i alle lag - i mange år. Han ser med bekymring på nogle af de ting, der sker i branchen i disse tider.
 
”Tv- branchen har store udfordringer, hvor producenterne især presses på rettighedsdelen. Rettigheder er producentens kapital og valuta, og det er der, man tjener sine penge. Så når det bliver sværere at bevare rettighederne til sine produktioner, bliver det sværere at være producent og dermed sværere at udvikle nyt og investere i nye produktioner. Derfor er branchen enormt presset. Det har jeg stort fokus på, og jeg vil også se på, om man har lignende udfordringer i de andre dele af Producentforeningens ressort, siger Fredrik Hillerbrand.”
 
Privat er Fredrik Hillerbrand kæreste med Trine, har to børn og et tredje på vej, og bor i Valby.