Jan Neiiendam bliver ny direktør for Vision Denmark

Producentforeningens vicedirektør Jan Neiiendam skal fra 1. januar 2020 være direktør for Vision Denmark, som er en nystiftet erhvervsklynge for den digitale visuelle industri. Jan Neiiendam overtager direktørposten efter Thomas Gammeltoft.

Jan Neiiendam har som vicedirektør i Producentforeningen spillet en afgørende rolle i etableringen af Vision Denmark, og det er derfor helt oplagt, at det bliver Jan, der fra 1. januar 2020 skal sørge for at føre alle visionerne og ambitionerne ud i livet. Vision Denmark er et erhvervsklyngeprojekt, som i et partnerskab mellem private virksomheder og organisationer fra hele Danmark skal skabe vækst og arbejdspladser inden for spil, film, tv, animation og nye teknologier som VR & AR. 


Vision Denmark blev stiftet den 1.1 2019 af bl.a. Producentforeningen, Nordisk Film, SYBO, Unity Technologies og en række stærke regionale organisationer som bl.a. Filmby Aarhus, FilmFyn og The Animation Workshop i Viborg. 


Producentforeningens adm. direktør Jørgen Ramskov glæder sig til det nye samarbejde med både Vision Denmark og Jan Neiiendam: 


”Jeg glæder mig meget til at samarbejde med Vision Danmark om det erhvervspolitiske arbejde, og Jan er den helt rigtige til at stå i spidsen for at skabe vækst for indholdsproducenterne og skabe nye fælleskaber i brancherne. Vi kommer til at savne ham her i Producentforeningen, hvor han især har arbejdet med netop de erhvervspolitiske rammevilkår, men vi har tænkt os at arbejde tæt sammen også efter 1. januar”. 


Jan har siden 2009 stået i spidsen for først Computerspilzonen og siden Interactive Denmark, der har til formål at samle og styrke spilbranchen i Danmark, de første år som direktør og siden som bestyrelsesformand. Aktiviteterne og projekterne under Interactive Denmark vil blive ført videre som en del af Vision Denmark. Jørgen Ramskov overtager de arbejdsområder i Producentforeningen, som Jan har haft ansvaret for.