Vores EU naboer konkurrerer med produktionsrabatter – skal vi bare se på at ordrer for en halv mia. går til dem? Producentforeningen opfordrer Erhvervsministeriet til at sætte gang i en undersøgelse af en dansk model for produktionsrabatter til film- og tv-produktion.  
Klaus Hansen fratræder som adm. direktør for Producentforeningen pr. 31. januar 2019 for at starte som direktør for FilmFyn 1. februar. Jan Neiiendam bliver konstitueret direktør for foreningen.
Efter små 25 år i Producentforeningen, heraf 10 som direktør, har Klaus Hansen valgt at takke ja til et job som direktør for FilmFyn. Det er med stort vemod, at vi siger farvel til Klaus, men samtidig med en vis glæde, da vi er sikre på, at han i sin nye stilling vil tilføre FilmFyn og den samlede danske film- og tv-branche meget godt.

I offentligheden er Zentropa mest kendt for skandalerne og de skæve, kreative hoveder, der har tegnet selskabet fra dets fødsel. Men inde bag murene er historien en ganske anden – her er blikket stift rettet mod bundlinjen, og på den næste succes, som skal holde den kreative skude i vandet.
I begyndelsen af 2019 sætter vi et nyt forløb af Filmbranchens Mentorprogram i gang. Mentorprogrammet er en del af filmbranchens mangfoldighedsprojekt.

Politikerne nåede lige akkurat at færdiggøre en finanslov inden julemåneden gik i gang. Fredag den 30. november 2018 fremlagde regeringen og Dansk Folkeparti en aftale om finanslov for 2019, der blandt meget andet indeholdt en ekstraordinær bevilling til computerspil på 5 mio. kr. i 2019.
Torsdag aften – den 1. november 2018 - blev der indgået filmaftale 2019-2023 på det bredest mulige grundlag, idet alle Folketingets partier står bag. Vi er glade for den brede støtte til aftalen, som er med til at give producenterne arbejdsro.