Medlemsportrætter

Vi portrætterer udvalgte medlemsvirksomheder med mellemrum og giver et billede af, hvad det er for nogle virksomheder og personer, der gemmer sig bag medlemslisten. Medlemsportrætterne bliver bragt i foreningens nyhedsbreve og er samlet her på siden. 

Producentforeningen er medlemmerne! Vores medlemmer er kreative virksomheder, store og små, nye og gamle, der producerer spil, film, tv, dokumentar og reklamefilm. Nogle fokuserer på ét område, andre spreder sig over flere og mange skifter fokus i disse år, hvor både forretningsmodeller og teknologi ændrer sig. Læs de seneste medlemsportrætter her: 

 

"Det danske animationsmiljø er drevet af kollektiv spirit og af en stærk kreativ ånd"

Sparre Production er etableret i 2009, men Irene Sparre er først i 2019 begyndt at producere i selskabet på fuld tid. Det handler om animation i alle former med et særligt fokus på internationale co-produktioner. Visionen for Sparre Production er at give mikrofonen til dem, der ikke plejer at blive hørt - og at fortælle historier om stærke (kvindelige) karakterer.
9. oktober 2019  

Lad den gode ide råde

Virksomheden er egentlig stiftet for at give mig selv større medbestemmelse på de programmer jeg laver - ikke mindst økonomisk, da budgettet jo ofte har direkte indvirkning på hvad der kan lade sig gøre rent kreativt. Og for at eje en større del af rettighederne selv, siger Tobias Dybvad, der producerer tv i sit selskab Dybvads Sofa.
19. juni 2019  

Zentropa er blevet kedelig

I offentligheden er Zentropa mest kendt for skandalerne og de skæve, kreative hoveder, der har tegnet selskabet fra dets fødsel. Men inde bag murene er historien en ganske anden – her er blikket stift rettet mod bundlinjen, og på den næste succes, som skal holde den kreative skude i vandet.
5. december 2018  

Hansen & Pedersen Film og Fjernsyn laver dokumentarer, der føles som mavepustere

Husker du Bonnie, som var ved at gå i stykker af at sælge sin krop, og mest af alt ønskede sig en pølsevogn? Eller dokumentarfilmen ”Mor jeg er bange” om to 10-årige piger og deres familier, hvis familieliv var ved at gå i opløsning på grund af pigernes angst?  Fælles for de to stærke historier er, at en bestemt, dansk dokumentarfilmproducent står bag.
23. marts 2018  

Metronome ser ikke hullerne i osten

I et af Danmarks største produktionsselskaber gør man en dyd ud af positivitet. Under adm. direktør Kent Nikolajsen er selskabet vokset til dobbelt størrelse - men filosofien er den samme som altid; man skal fokusere på det positive.
8. februar 2018  

Ja Film løfter kreativ ledelse til nye højder

I en engang skummel baggård i Aarhus arbejder en flok meget glade og kreative mennesker. Sammen. Og i samme retning. Med dokumenteret succes. Hvordan gør man det?
13. december 2017  

Historieselskabet vækker fortiden til live

Bournonville, bondemænd, ludere, lommetyve, krige og kærlighed – Liv Thomsens Historieselskabet laver smalle hit til dem, der vil fordybe sig i historien.
23. november 2017