Producentforeningen på Folkemødet 2024

Producentforeningen arrangerer i samarbejde med Dansk Skuespillerforbund og TV, Musik og Film i Danmark (TvMF) to debatter på Folkemødet på Bornholm.

This describes the image

Fredag 14. juni kl. 17-17.45 i PFAs telt, G2

MENNESKET I KRYDSFELTET MELLEM KUNST & KUNSTIG INTELLIGENS

Kunst- og kulturbranchen har gennem alle tider oplevet tekniske revolutioner, hvor den digitale udvikling har gjort vores adgang til såvel kulturskabelsen som kulturoplevelserne lettere, hurtigere og billigere - men nu skaber maskinerne også selv kunst. Heldigvis har den menneskeskabte kunst og kultur en høj oplevet værdi, og selvom vi kan streame derhjemme, strømmer vi stadig til koncerter, festivaler, i biografen og i teateret. Hvordan kan vi udnytte de mange, nye digitale muligheder og samtidig passe på kunsten og kulturen, så alle kan se og mærke forskel på, om det er menneske- eller maskinskabt? Skal vi regulere, deklarere eller bare lade udviklingen råde? Denne debat vil zoome ind på AI-teknologien som en uundgåelig ny spiller på kunst- og kulturområdet og undersøge, hvilke begrænsninger der trods alt ligger i teknologien – og hvor det menneskelige islæt i så fald fortsat vil være relevant.

Deltagere: Anna Lidell, Benjamin Boe Rasmussen, Jan E. Jørgensen, Jørgen Ramskov og Christiane Vejlø

 

Lørdag 15. juni kl. 11.30-12.45 i FTFA teltet, G14

RIMER KULTUREL VÆRDI PÅ ANDET END ØKONOMI?

Tag del i en spændende og dynamisk debat, hvor vi sammen udforsker, diskuterer og udfordrer vores opfattelse af, hvordan dansk tv, film, musik og scenekunst former vores økonomi og sætter spørgsmålstegn ved, om kulturens værdi kan gøres op i andet end arbejdspladser, skat, og den målbare økonomiske effekt. Hvilken betydning har mindre håndgribelige begreber som fx kulturel sammenhængskraft, mangfoldighed og teknologisk udvikling ikke bare for dem, der forbruger dansk tv, musik, film og scenekunst, men også for de virksomheder, institutioner og aktører, der producerer kulturen? Vi sætter scenen for debatten og stiller op med en række kulturaktører med noget på hjerte - men det er dig som publikum, der bestemmer retningen for debatten. Hvad vil du gerne have svar på og høre mere om?

Deltagere: Jørgen Ramskov, Dorcas Hansen, Magnus Haugaard, Benjamin Boe Rasmussen og Anna Porse Nielsen


Debatten er arrangeret af Dansk Skuespillerforbund og TV, Musik og Film i Danmark (TvMF) - et initiativ, som Producentforeningen er med i for at styrke kulturerhvervet i bred forstand og give erhvervet en højere placering på den politiske dagsorden. TvMF har en særskilt ambition om at formidle sektorens betydning for dansk kultur og økonomi gennem faktabaseret oplysning.

Opdateret 31. maj 2024