En grønnere dansk tv-branche

Bftp inviterer til gå-hjem-møde om den grønne omstilling for tv-branchen tirsdag den 4. oktober 2022 kl. 14.30-17.00. Branchesamarbejdet om den grønne omstilling Bftp - Bæredygtig Film og TV-produktion - er en dansk alliance initieret af Vision Denmark, og Producentforeningen er blandt partnerne i alliancen.

This describes the image

Historierne om klimaforandringer fylder mere og mere. Vi ved, vi er nødt til at handle. Men hvordan?? Det kan lyde så enkelt at reducere affaldsmængderne, skifte til LED-lys og droppe kødet i kantinen. Men hvordan fungerer den grønne omstilling på en Tv-produktion i praksis? Og hvor giver det bedst mening at starte? 

Som en del af arbejdet med den grønne omstilling i film og tv-branchen inviterer DR, TV2, Producentforeningen og Vision Denmark sammen til et gå-hjem møde for alle jer, der arbejder i tv-branchen. Vi sætter fokus på klimaet, og på hvordan vi kan producere mere bæredygtigt i fremtiden.

Sebastian Mernild er en af hovedforfatterne bag FN’s klimarapport fra 2021. Han vil give os et indblik i de klimaudfordringer, vi står overfor i dag og fortælle om, hvordan vi bedst handler. Peter Maagøe er partner i Viegand og Maagøe, som står bag en større klimarapport om film og tv-branchen, og han vil fortælle om, hvordan klimaaftrykket på tv produktioner fordeler sig, og hvor vi bedst reducerer vores CO2-udledning. Til sidst har vi cases fra både DR og TV2. Cases som kan inspirere til konkrete bæredygtighedstiltag.
 
Tilmeld dig HER

Program

14:30     Indregistrering og kaffe
15:00     Klimaudfordringen i dag -og hvad kan vi gøre? V. Sebastian Mernild, Forfatter på FN´s Klimarapport 2021
15:40    Klimaaftrykket på tv-produktioner. Hvor er de største CO2 udledninger? Hvordan producerer vi mere klimavenligt. V. Peter Maagøe, Partner i Viegand og Maagøe.

16:00    Pause

16:15    Den grønne omstilling på DR. Hvordan arbejder de som public-service institution og på deres produktioner. V. Pia Halldorsson, Chefkonsulent CSR, DR
16:35    Gennemgang af konkrete cases på TV2 og deres arbejde med at få Green Film certificeret TV programmer. V Ege Heckmann, Bæredygtighedskonsulent i Produced by.
17:00     Tak for i dag

Arrangementet afholdes som en del af Bftp - branchesamarbejdet om den grønne omstilling.
Bftp - Bæredygtig Film og TV-produktion er en dansk alliance initieret af Vision Denmark. Målet er at understøtte en ambitiøs grøn omstilling af dansk film- & tv-produktion, hvor hensynet til dansk indhold, arbejdspladser og konkurrenceevne går hånd i hånd med hensynet til miljø og klima. Partnerne i alliancen er: Producentforeningen, Det Danske Filminstitut, DR, TV2, Den Vestdanske Filmpulje, Film Fyn, Discovery, og Viaplay

 

Opdateret 19. sep 2022