ForeningenNyhederKalenderVidenProducenternes PlanetMedlemslisteOverenskomster
 

DR

29.09.2016

DR har oprettet en ny medieindkøbsenhed og har slået stillingen som chef for enheden op. Medieindkøbsenheden får ansvaret for at styrke DRs arbejde med rettighedserhvervelse og DRs eksterne programindkøb. 

18.08.2016

Dansk Folkeparti har fremlagt et mediepolitisk udspil, der er kraftigt inspireret af Danske Mediers dogme om, at den største trussel mod de private dagblade er DR. Derfor skal DR reduceres, hedder det. Det er ikke alene et forkert mediepolitisk fokus – truslen mod de kommercielle medier kommer fra globale aktører som Google og Facebook – det er også ødelæggende for udbuddet af danske programmer til seerne.

03.04.2014

Danmarks Radio planlægger en ny streamingtjeneste med lancering til sommer. Den nye tjeneste forventes at præsentere indhold fra DR’s seks tv-kanaler til visning på tablets, smart TV og andre platforme. Ifølge en analyse fra Copenhagen Economics kan konsekvensen af den nye streamingtjeneste blive mindre dansksproget TV-produktion.

21.11.2013

Både DR og DFI er på vej med nye portaler, hvor man gratis kan se film og programmer. Det er ødelæggende for markedet. For hvordan kan man sælge varer, som kan fås gratis i butikken ved siden af?

07.01.2013

Producentforeningen bakker Larm Film op i striden mellem produktionsselskabet og DR om "konstrueret virkelighed" i TV-Avisens dækning af sagen om EBH Bank. 

06.06.2012

DR har netop udgivet public serviceredegørelse for 2011. Redegørelsen indeholder blandt andet en helt ny oversigt over hvem der har produceret hvad til DR

10.06.2011

DR er nu klar med planen for udlægning til private producenter.

28.02.2011

DR konkluderer for ensidigt på arkiv-rapport. Priserne for DR’s arkivindhold er langt højere end det niveau, som Producentforeningen hidtil har fået oplyst. Det viser en ny rapport, som Copenhagen Economics har lavet for DR, efter Producentforeningen har kritiseret prisniveauet. Alligevel frikender DR sig selv på baggrund af rapporten.

10.02.2011

Public service kontrakten mellem staten og DR er nu indgået. Kontrakten er den konkrete udmøntning af medieforliget, og den er blevet til i et meget lukket forløb mellem Kulturministeriet og DR, hvor ingen udefrakommende interessenter har haft mulighed for at komme med gode råd, forslag eller kritik på de områder, der vedrører dem.

15.09.2010

Har du nærlæst din kontrakt med DR inden underskrift? DR kræver i stigende grad overdragelse af rettigheder, som producenten ikke har.