ForeningenNyhederKalenderVidenProducenternes PlanetMedlemslisteOverenskomster
 

Dokumentarfilm

01.10.2014

Ny DFI-støtteordning kan støtte distributionsinitiativer for kort- og dokumentarfilm. Ansøgningsfrist for driftstøtte er 3. november 2014

23.09.2014

Målsætningen for filmaftalen på dokumentarområdet skal være at sikre en bæredygtig økonomi. Det kræver flere penge samt en forvaltning af filmstøttemidlerne, der sigter mod en sund og robust økonomi i filmene. Samtidig skal dokumentarfilmens potentiale på digitale platforme udfoldes. 

14.05.2014

Deloitte-rapporten Sundhedstilstanden i dansk dokumentarfilmproduktion blev præsenteret og diskuteret på et debatmøde tirsdag den 13. maj 2014 på Det Danske Filminstitut. Rapportens overordnede konklusion er, at danske dokumentarfilmproducenter har en skrøbelig økonomi, og på debatmødet var det især administrative byrder og ”skyggeøkonomien”, der blev diskuteret.

09.05.2014

En rapport fra Deloitte Consulting om sundhedstilstanden inden for dansk dokumentarfilm peger på, at de danske dokumentarfilmproducenter har en skrøbelig økonomi.

07.06.2013

Producentforeningens One Stop Shop har solgt en lang række dokumentarfilm til de abonnementsbaserede tjenester Netflix og YouBio, og der er også mulighed for at få filmene på fx YouSees vod-platform enkeltvis. 

15.03.2013

Ny standardkontrakt for tv-stationernes engagement i danske kort- og dokumentarfilm er nu offentliggjort. 

01.02.2013

Danske dokumentarfilm som Burma VJ, The Good Life og Svend kan fremover også ses i abonnement på de nye streamingtjenester på internettet. Producentforeningen og YouSee har indgået en aftale, der betyder, at en lang række dokumentarfilm fra i dag bliver del af abonnementet på YouBio på linje med store og populære spillefilm og tv-serier.

07.06.2012

Den 26. juni 2012 inviterer Producentforeningen til netværksmøde om one-stop-shop for dokumentarfilm. Hør hvor langt vi er kommet og vær med til at præge projektet.

07.06.2012

En katastrofal mangel på tilrettelæggere og redaktionschefer er branchens største udfordring lige nu, siger Helle Faber, i vores serie med præsentation af nye medlemsvirksomheder. Helle Faber præsenterer sit selskab made in copenhagen.

10.05.2012

Producentforeningen har kommenteret DFIs forslag til ændringer af støttevilkår. Især støttevilkårene for dokumentarfilm er problematiske med en meget omfattende overdragelse af rettigheder til DFI.