ForeningenNyhederKalenderVidenProducenternes PlanetMedlemslisteOverenskomster
 

Vækst

24.05.2012

Computerspilindustrien i udlandet stormer frem med tocifrede vækstrater. Canada har store investeringsmidler i bl.a. spil, og senest har den engelske regering vedtaget en helt ny investeringsmodel for computerspil. Hvis Danmark vil være med og ikke miste talenterne, må vi lave en ny investeringsfond for computerspil.

30.05.2011

Der er fokus på IP-rettigheder i England. Den samlede audiovisuelle branche har fået udarbejdet en rapport, der beskriver branchens økonomiske og kulturelle effekt og som understreger, at rettigheder er kernen i en kreativ industri. Samtidig er Hargreaves-rapporten udkommet – et studie af den eksisterende rettighedssituation og anbefalinger til den kommende.

31.03.2011

2011: Der er store forventninger i producentbranchen. Lederne i tv-, film- og computerspilvirksomhederne forventer både højere omsætning, mere på bundlinjen og flere ansatte i 2011. Størst er optimismen blandt spilproducenterne. Dog halter det med at skaffe kapital, og flere føler sig økonomisk truet

25.03.2011

Regeringspartierne mener, at venturekapital kan sætte skub i computerspilbranchen, men investeringsbranchen tror ikke, at venturekapital er vejen frem for computerspilbranchen. Konflikten tydeliggør nødvendigheden af en computerspilpolitik og investeringsfond, mener Producentforeningen.

07.03.2011

Producenterne af film, tv og computerspil skaber stor værdi for dansk økonomi. For hver krone, der investeres i branchen, bliver der skabt økonomisk aktivitet i samfundet svarende til en værdi af 3,25 kroner. Det viser en analyse, som Producentforeningen og konsulentvirksomheden Manto har lavet. Dermed er der for første gang sat kroner og ører på, hvor meget film-, tv- og computerspilbranchen til sammen genererer af værdi til dansk økonomi.

10.02.2011

Konservative afviser nye penge til kulturerhvervene. Erhvervsordfører Carina Christensen ser et kæmpe potentiale i særligt computerspil og animation og vil gerne arbejde for bedre rammebetingelser. Men ingen nye støtteordninger.

10.02.2011

Det kan få stor betydning for den danske filmbranche og det kreative miljø i København, at Kreativt Forum, som er en uafhængig tænketank nedsat af Københavns Kommune i 2008, støtter ideen om etableringen af en regional filmfond.

27.01.2011

Film, tv og computerspil vil være på den investeringspalet, som Socialdemokraterne vil satse på, hvis partiet får ministertaburetter efter et kommende folketingsvalg. Det siger partiets erhvervspolitiske ordfører, Orla Hav.

27.01.2011

Kultur og erhverv er i fuld gang med at smelte sammen til stærke kulturerhvervsvirksomheder i de visuelle digitale brancher – computerspil, film og tv. Men vi har brug for bedre rammebetingelser. Berlingske bragte den 26. januar 2011 en kommentar Klaus Hansen, direktør i Producentforeningen og Jan Neiiendam, Projektdirektør i Computerspilzonen om behovet for en vækststrategi for digitale indholdsmedier. Vi bringer her den fulde tekst.

14.01.2011

2011 skal være året, hvor Producentforeningen fokuserer på at styrke branchens vækst og innovation. Foreningens bestyrelse har netop besluttet en kulturerhvervspolitisk strategi for foreningens arbejde, og vi glæder os til at præsentere et katalog over aktiviteter og målsætninger til generalforsamlingen 31. marts 2011.