ForeningenNyhederKalenderVidenProducenternes PlanetMedlemslisteOverenskomster
 

Filmaftale

14.11.2014

Spilstøtteordningen på Det Danske Filminstitut har fået dobbelt så mange penge at gøre godt med, men det samlede beløb ligger fortsat langt under det, som der er behov for. Vi gør status over computerspildelen af det nye filmforlig.

14.11.2014

Alle Folketingets 8 partier indgik i sidste uge en ny filmaftale, og de overordnede rammer for de kommende 4 år ligger dermed fast. Vi gør status over dokumentarfilmens plads i den samlede aftale.

06.11.2014

Den nye filmaftale, som alle Folketingets partier står bag, har mange gode takter. Filmbranchens økonomiske udfordringer adresseres, og især i kravene til hvad branchen og filminstituttet skal arbejde på kan vi se, at politikerne har forstået budskabet.

22.10.2014

Film og tv er den mest almindelige baggrund for at vælge en hurtig bredbåndsforbindelse, og langt de fleste danskere ser gerne film på nettet. Billige abonnementsbaserede tjenester som Netflix og YouBio samt gratis tjenester – lovlige og ulovlige – dominerer, og derfor holder ambitionen om, at branchen selv skal løse sine problemer ved blot at finde nye digitale forretningsmodeller, ikke.

23.09.2014

Målsætningen for filmaftalen på dokumentarområdet skal være at sikre en bæredygtig økonomi. Det kræver flere penge samt en forvaltning af filmstøttemidlerne, der sigter mod en sund og robust økonomi i filmene. Samtidig skal dokumentarfilmens potentiale på digitale platforme udfoldes. 

18.09.2014

Producentforeningens oplæg til den kommende filmaftale indeholder 8 problemstillinger og indsatsområder, som politikerne bør forholde sig til, når de om kort tid forhandler om spillefilmens rammebetingelser.

12.09.2014

Pressemeddelelse udsendt 12. september 2014: Instruktørerne, producenterne, biograferne og filmdistributørerne er enige om de væsentligste filmpolitiske punkter.
 

12.09.2014

dr.dk hævder journalist Lasse Marker torsdag den 11. september 2014, at Producentforeningen manipulerer med tallene, når vi i en pressemeddelelse fra 28. august 2014 skriver, at dansk film er truet af den dårlige økonomi. Det gør vi ikke. Producentforeningens filmpolitiske udmeldinger bygger på officielle og veldokumenterede data

10.09.2014

Producentforeningen har fremlagt et forslag om, at teleoperatørerne skal bidrage til finansieringen af dansk film via en ny digital filmpulje. Forslagets grundlæggende præmisser er, at dansk film har lidt et massivt indtægtstab samtidig med at forbrugerne i stigende grad ser film via bredbåndsforbindelsen. På nogle områder er der uenighed om definitionerne, mens der på andre områder reelt mangler data. Men det grundlæggende datagrundlag er veldokumenteret.

28.08.2014

Filmproducenter vil lave flere film – og foreslår ny digital filmpulje.