ForeningenNyhederKalenderVidenProducenternes PlanetMedlemslisteOverenskomster
 

Filmforlig

23.09.2014

Målsætningen for filmaftalen på dokumentarområdet skal være at sikre en bæredygtig økonomi. Det kræver flere penge samt en forvaltning af filmstøttemidlerne, der sigter mod en sund og robust økonomi i filmene. Samtidig skal dokumentarfilmens potentiale på digitale platforme udfoldes. 

18.09.2014

Producentforeningens oplæg til den kommende filmaftale indeholder 8 problemstillinger og indsatsområder, som politikerne bør forholde sig til, når de om kort tid forhandler om spillefilmens rammebetingelser.

12.09.2014

Pressemeddelelse udsendt 12. september 2014: Instruktørerne, producenterne, biograferne og filmdistributørerne er enige om de væsentligste filmpolitiske punkter.
 

12.09.2014

dr.dk hævder journalist Lasse Marker torsdag den 11. september 2014, at Producentforeningen manipulerer med tallene, når vi i en pressemeddelelse fra 28. august 2014 skriver, at dansk film er truet af den dårlige økonomi. Det gør vi ikke. Producentforeningens filmpolitiske udmeldinger bygger på officielle og veldokumenterede data

10.09.2014

Producentforeningen har fremlagt et forslag om, at teleoperatørerne skal bidrage til finansieringen af dansk film via en ny digital filmpulje. Forslagets grundlæggende præmisser er, at dansk film har lidt et massivt indtægtstab samtidig med at forbrugerne i stigende grad ser film via bredbåndsforbindelsen. På nogle områder er der uenighed om definitionerne, mens der på andre områder reelt mangler data. Men det grundlæggende datagrundlag er veldokumenteret.

27.10.2010

Bred filmaftale viser stor opbakning til film og computerspil. Samtlige partier i Folketinget står bag den nye filmaftale, som netop er offentliggjort. Aftalen indeholder den nødvendige fleksibilitet i filmstøtteordningerne, men byder desværre ikke på flere midler til de områder, som er særligt trængte, nemlig dokumentarfilm og computerspil.

26.10.2010

Computerspilbranchen er frusteret i disse dage. Regeringens udspil til filmaftale lægger op til, at spilstøtteordningen fastholdes på samme niveau som hidtil. Ud over at dette på ingen måde lever op til behovet for støtte til spil, så er den manglende satsning på computerspil et udtryk for, at spil stadig ikke betragtes som et ligeværdigt medie.

30.09.2010

Vi har samlet Producentforeningens ønsker til den kommende filmaftale i et fyldigt katalog, der anviser, hvordan en struktureret erhvervspolitik for branchen kan bygge videre på den platform, som kulturpolitikken har skabt gennem årene. Kulturpolitisk ønsker vi fokus og resultatmål ud fra de færdige films performance over for publikum. Det kræver et fleksibelt filminstitut, der er i systematisk dialog med branchen. Dette er vejen til at styrke dansk films succes herhjemme og i udlandet.

24.04.2010

Debatindlæg i Information 24. april 2010, af Klaus Hansen, direktør i Producentforeningen