ForeningenNyhederKalenderVidenProducenternes PlanetMedlemslisteOverenskomster
 
 

Komponister

Overenskomsterne mellem PRODUCENTERNE og autororganisationerne samt mellem PRODUCENTERNE og NCB blev opsagt til udgangen af maj 2010.

Efter opsigelsen af overenskomsterne eksisterer der ikke længere formelle aftaler mellem Producentforeningen og komponisterne og deres organisationer. Det betyder, at der i dag er fri forhandling, når producenter ønsker at indgå aftale med komponister om bestillingsmusik.
 
Producentforeningen har udformet et udkast til en komponistaftale, som producenterne kan anvende. Producentforeningen skal understrege, at der er tale om en modelaftale, som skal tilrettes den konkrete aftale med komponisten. Producenterne skal således forholde sig konkret til samtlige punkter i modelaftalen, før den fremsendes til underskrift hos komponisten.

Udkastet indeholder samtlige de forhold, som producenterne skal være opmærksomme på, når de indgår aftale med danske komponister, hvad enten komponisterne er medlem af NCB, eller de ikke er medlem.   NCB har over for Producentforeningen og producenterne meddelt, at komponister, der er medlem af NCB, ikke kan indgå musikaftaler unden om NCB. Det er derfor helt afgørende, at producenterne forholder sig til spørgsmålet, om der skal betales (synkroniserings)vederlag til komponisten via NCB, eller om der ikke skal. Som alle standardaftaler skal aftalen tilrettes det konkrete aftaleforhold og den konkrete produktion.

Producenterne opfordres til at kontaktet sekretariatet, hvis de er i tvivl om indholdet af aftaleudkastet.