Spilprisen

Den 6. april 2016 afholdt Producentforeningen for fjerde gang Spilprisen. I år var prisuddelingen til årets bedste computerspil en del af den helt nye Copenhagen Games Festival, som hen over fem dage i begyndelsen af april satte fokus på den danske spilbranche.

Spilprisen uddeles en gang om året til de bedste danske computerspil og er den seneste tilkomne i rækken af de prisuddelinger, som Producentforeningen har taget initiativ til og fortsat arrangerer. Formålet med at foreningen som brancheorganisation honorerer de bedste produkter inden for de forskellige områder, er først og fremmest at sætte fokus på de kreative produkter og på dem, der står bag, men også for at samle branchen. Begge dele er med til at styrke branchen og skabe grobund for vækst og nye samarbejder.
 
350 personer fra den danske spilbranche deltog i fejringen af årets bedste computerspil i Pumpehuset i København, og evalueringen viser stor tilfredshed med arrangementet. Aftenens store pris, Årets Spil, gik til Knapnok Games’ Affordable Space Adventures, som også vandt i kategorierne bedste spildesign og bedste tekniske bedrift. Sofus og Månemaskinen vandt hele tre kategorier: Bedste visuelle design, bedste lyddesign og bedste dansksprogede spil. Progress to 100 blev hædret som årets kunstneriske bedrift, Uprise blev Bedste Showcase, og MinimoTown Bedste Undervisningsspil.

Thomas Vigild var  aftenensvært, og musikken blev leveret af bandet PRESS PLAY ON TAPE, der har specialiseret sig i at spille retro-computerspilsmelodier med en rockbesætning.

Copenhagen Games Festival havde sin debut i år. Festivalen samler en række forskellige events under samme paraply, heriblandt en business konference, arrangeret af Interactive Denmark, Spilprisen, arrangeret af Producentforeningen, og Nordic Game Jam, arrangeret af IGDA Denmark. Se hele programmet på cphgamesfestival.dk