Nye persondataregler på vej

Producentforeningens medlemmer opfordres til at have fokus på behandling af persondata, da nye skærpede regler træder i kraft den 25. maj 2018. Alle Producentforeningens medlemmer ligger inde med persondata i større eller mindre omfang, og det er yderst vigtigt at tilpasse procedurerne til de nye regler. Foreningens jurister hjælper medlemmerne i gang med at overholde reglerne.

Producentforeningens medlemmer har knap et år til at tilpasse de enkelte procedurer i deres respektive virksomheder, så de lever op til reglerne i den nye persondataforordning. Denne proces kan tage tid, og Producentforeningen anbefaler derfor, at medlemmerne går i gang med dette arbejde allerede nu, hvis ikke de allerede er i gang.

Den nye persondataforordning indeholder en række nye og ændrede regler for behandling af persondata. Reglerne om muligheden for indførelse af væsentligt højere bøder for overtrædelser af forordningen har fået mest opmærksomhed, og disse regler er da også en væsentlig grund til, at mange allerede er gået i gang med at forberede arbejdet med overholdelse af den nye persondataforordning. 

Alle Producentforeningens medlemmer ligger inde med persondata i større eller mindre omfang, fx i form af oplysninger på kunder eller leverandører (navne, telefonnumre, e-mailadresser mv.) eller oplysninger om ansatte (navne, adresser, bankoplysninger, cpr-numre, helbredsforhold mv.), og alle medlemmer vil derfor rammes af de nye regler.

Producentforeningen forbereder værktøjer, der kan hjælpe medlemmerne i deres arbejde med at kunne overholde de nye persondataregler inden den 25. maj 2018.

Kontakt Producentforeningen jurister for spørgsmål til ovenstående.