popcorn

Dom mod manden bag popcorntime.dk

En 39årig mand er idømt 6 måneders betinget fængsel for at have medvirket til spredning af den ulovlige fildelingstjeneste Popcorntime. Manden fik endvidere konfiskeret en halv million kroner.

Retten i Odense har den 7. februar 2018 idømt en 39-årig mand betinget fængsel i et halvt år og konfiskation af over en halv million kroner for at have medvirket til spredning af den ulovlige pirattjeneste Popcorn Time ved at eje hjemmesiden popcorntime.dk. Det skriver Anklagemyndigheden, bagmandspolitiet, i en pressemeddelelse.

 

Dommen er den første af sin art i Europa, og et vigtigt skridt i bekæmpelsen af ulovlig download.
Dommen giver et tydeligt signal om at det er ulovligt og har strafferetslig konsekvens at medvirke til ulovlig download.

Rettighedsalliancen (RA) anmeldte Popcorn Time til bagmandspolitiet i 2015 og har i den forbindelse leveret efterforskning, dokumentation og teknisk materiale.
 

I forbindelse med retssagen har RA deltaget i oplysning af sagen, herunder leveret rapporter og vidneforklaringer om sagens tekniske omstændigheder, samt om Popcorn Times indflydelse på markedet.

 

Målet med at anmelde Popcorn Time var at stoppe tjenesten, men da politiet ikke kan blokere for ulovlige tjenester, så måtte sagen i stedet køre som en civil blokeringssag, som Rettighedsalliancen, som bekendt, fik medhold i 2017. Teleselskaberne blokerer derfor i dag for tjenesten, og det betyder i praksis, at danskerne ikke længere kan bruge Popcorn Time.