Dokumentarfilm på VOD

Producentforeningens One Stop Shop er stadig åben. Siden efteråret 2012 har foreningen haft en lille, men væsentlig aktivitet med at sælge danske dokumentarfilm til vod-platformene. Og vi søger nye film. Kontakt os, hvis du har film, som vi skal tage med i kataloget.

Danske dokumentarfilm er fremragende og har en helt unik styrke i at sætte en debat i gang og fortælle historier fra virkeligheden, og filmene har høje seertal, når de vises på tv. Efter tv-premieren kan det dog være svært for publikum at finde en bestemt dokumentarfilm, fordi de ikke kommer ud på de platforme, hvor forbrugeren er, og netop det er baggrunden for Producentforeningens projekt One Stop Shop. Producentforeningen tilbyder producenterne at tage nye titler med i kataloget, når vi kontakter vod-platformene. Forretningsmodellen for OSS er, at Producentforeningen indgår aftalen med platformen og håndterer afregningen til producenterne mod et mindre administrationsgebyr. I øjeblikket er One Stop Shop fokuseret på at levere titler til Yousees platforme, især Blockbuster, og Yousee ønsker kun at modtage film gennem Producentforeningen.

DFI og Producentforeningen har gennemført en undersøgelse af dokumentarfilmens digitale markedspotentiale, og en af konklusionerne er, at det ikke entydigt kan konkluderes, at der er nye indtægter at hente på danske og internationale markeder pt. Det betyder dermed også, at dokumentarfilms økonomi i Danmark fortsat er mest velfungerende under de nuværende ordninger, hvor filmene hovedsageligt støttes af Filminstituttet og tv-stationerne. Og Producentforeningens projekt med at bringe dokumentarfilmene ud på vod-platformene er, om end begrænset i omgang, så væsentligt i forhold til tilgængeligheden af filmene.

Kontakt Birthe Møller for yderligere information.