Producentforeningens ordinære generalforsamling 22. marts 2018 godkendte foreningens årsregnskab for 2017 samt budgettet for 2018. Og så har foreningens bestyrelse fået et par nye medlemmer. 
Husker du Bonnie, som var ved at gå i stykker af at sælge sin krop, og mest af alt ønskede sig en pølsevogn? Eller dokumentarfilmen ”Mor jeg er bange” om to 10-årige piger og deres familier, hvis familieliv var ved at gå i opløsning på grund af pigernes angst?  Fælles for de to stærke historier er, at en bestemt, dansk dokumentarfilmproducent står bag.
Om en uge træder den nye portabilitetsforordning i kraft, som blandt andet betyder, at man kan benytte sine abonnementer på streamingtjenester, mens man er på ferie i udlandet.
Film- og scenekunstbranchen lancerer i dag en anonym, gratis telefonlinje, hvor krænkede, krænkere og vidner kan få hjælp og vejledning. Initiativet udspringer af #metoo-kampagnen, og er første skridt af flere for at forbedre det psykiske arbejdsmiljø, og for at stoppe overgreb, sexkrænkelser og magtmisbrug i brancherne.
Under overskriften ’De misbrugte filmbørn’ har TV2 og Politiken i marts 2018 offentliggjort udsagn fra en række mænd og kvinder, der anklager to instruktører bag nogle af 70’ernes populære ungdomsfilm for seksuelle overgreb i forbindelse med filmenes tilblivelse.

I forlængelse af anklagerne følger her en fælles erklæring fra filmbranchens organisationer: Producentforeningen, Danske Filminstruktører, Danske Dramatikere, FAF (Film og tv-arbejderforeningen), Dansk Skuespillerforbund samt Det Danske Filminstitut:
I går onsdag d. 21. februar kl 13.00 præsenterede den samlede, danske filmbranche (Producentforeningen, Danske Filminstruktører, Film- og tv-arbejderforeningen, Dansk Skuespillerforbund og Danske Dramatikere) deres udspil til de kommende medie- og filmaftaler.
En 39årig mand er idømt 6 måneders betinget fængsel for at have medvirket til spredning af den ulovlige fildelingstjeneste Popcorntime. Manden fik endvidere konfiskeret en halv million kroner.
Et travlt 2017 er forbi, og det er tilladt at kigge frem mod dette års udfordringer - det er opportunt at gøre lige nu, hvor årets absolut længste måned, januar, er veloverstået.
I et af Danmarks største produktionsselskaber gør man en dyd ud af positivitet. Under adm. direktør Kent Nikolajsen er selskabet vokset til dobbelt størrelse - men filosofien er den samme som altid; man skal fokusere på det positive.