Erhvervsministeren har den 12. april 2018 udpeget medlemmerne til et nyt vækstteam for kreative erhverv. Vækstteamet skal komme med anbefalinger til at styrke væksten i de kreative erhverv, og de 13 medlemmer er erfarne og kompetente kræfter fra alle hjørner af de kreative brancher.
Producentforeningen uddelte tirsdag den 17. april 2018 priser til de bedste danske computerspil fra året, der gik, ved Spilprisen 2018. Aftenens helt store vinder var spillet Echo, produceret af Ultra Ultra.
I dag har regeringen med kulturminister Mette Bock i spidsen meldt klart ud: dansk indhold skal decentraliseres og fokuseres. Branchen frygter samlet set, at danskerne får færre danske film- og tv-programmer. At private producenter skal overtage mere af produktionen er kun et begrænset plaster på såret.
Producentforeningens ordinære generalforsamling 22. marts 2018 godkendte foreningens årsregnskab for 2017 samt budgettet for 2018. Og så har foreningens bestyrelse fået et par nye medlemmer. 
Husker du Bonnie, som var ved at gå i stykker af at sælge sin krop, og mest af alt ønskede sig en pølsevogn? Eller dokumentarfilmen ”Mor jeg er bange” om to 10-årige piger og deres familier, hvis familieliv var ved at gå i opløsning på grund af pigernes angst?  Fælles for de to stærke historier er, at en bestemt, dansk dokumentarfilmproducent står bag.
Om en uge træder den nye portabilitetsforordning i kraft, som blandt andet betyder, at man kan benytte sine abonnementer på streamingtjenester, mens man er på ferie i udlandet.
Film- og scenekunstbranchen lancerer i dag en anonym, gratis telefonlinje, hvor krænkede, krænkere og vidner kan få hjælp og vejledning. Initiativet udspringer af #metoo-kampagnen, og er første skridt af flere for at forbedre det psykiske arbejdsmiljø, og for at stoppe overgreb, sexkrænkelser og magtmisbrug i brancherne.
Under overskriften ’De misbrugte filmbørn’ har TV2 og Politiken i marts 2018 offentliggjort udsagn fra en række mænd og kvinder, der anklager to instruktører bag nogle af 70’ernes populære ungdomsfilm for seksuelle overgreb i forbindelse med filmenes tilblivelse.

I forlængelse af anklagerne følger her en fælles erklæring fra filmbranchens organisationer: Producentforeningen, Danske Filminstruktører, Danske Dramatikere, FAF (Film og tv-arbejderforeningen), Dansk Skuespillerforbund samt Det Danske Filminstitut:
I går onsdag d. 21. februar kl 13.00 præsenterede den samlede, danske filmbranche (Producentforeningen, Danske Filminstruktører, Film- og tv-arbejderforeningen, Dansk Skuespillerforbund og Danske Dramatikere) deres udspil til de kommende medie- og filmaftaler.