Public servicekontrakten for DR blev offentliggjort tirsdag den 18. september, og der blev hermed sat præcise tal på de politiske intentioner fra medieforliget. Udlægningskravet stiger, men uden loft for faciliteter. Der er sat tal på hvor mange film, DR skal engagere sig i, og katastrofen - at DR kun kan støtte dansksprogede film - er heldigvis afværget i sidste øjeblik.
Blokeringer af internetbrugernes adgang til ulovlige tjenester er det mest effektive værktøj til at komme ulovlige tjenester til livs. Mere end halvvejs igennem 2018 giver RettighedsAlliancen en status på arbejdet med blokering af ulovlige filmtjenester. 
Fra 1. januar 2019 er DR og TV 2 ikke længere forpligtede til at engagere sig i spillefilm og dokumentarfilm for et bestemt beløb. Det kan allerede mærkes i produktionsmiljøet, og vi frygter, at det produktionsstop, som altid følger med nye medie- og filmaftaler, bliver større og længere end normalt. 
Som de fleste nok har bemærket, er der indgået en medieaftale 2019-2023 mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Det er en aftale med få positive elementer, en del negative, nogle ubekendte, og så en del elementer, som skal gribes konstruktivt an. Overordnet set reducerer man rammen til dansk, visuelt indhold med 900 mio. kr. i medieaftalens forløb.
Om få uger skal vi til Folkemødet på Bornholm, og vi glæder os. Vi deler her vores liste med spændende, sjove, skæve debatter om medier og politik, om vækst og erhverv, om #metoo og meget mere. Listen opdateres efterhånden som vi opdager nye events.
Mandag d. 28. maj 2018 konstituerede Producentforeningens bestyrelse sig, og det blev med et i bestyrelsessammenhæng nyt ansigt på posten som bestyrelsesformand. Fredrik Hillerbrand, som til daglig er Managing Director i Warner Denmark, sætter sig i stolen efter afgående formand Mads Ulrick Holmstrup.