Bliv medlem

Medlemskab af Producentforeningen er et godt valg for producenter af film, tv, reklamefilm og computerspil. Få juridisk rådgivning og politisk indflydelse, og udveksl erfaringer med andre producenter.

Producentforeningen er et stærkt fællesskab for producenter af film, tv og spil. Vores medlemmer dækker den største del af markedet for privat indholdsproduktion, og medlemskredsen omfatter både små og nystartede produktionsselskaber og de store selskaber.

Med medlemskabet får du indflydelse på foreningens politik på de områder, som berører dig i din hverdag. Vi beskæftiger os både med de store politiske aftaler, som regulerer branchen - medieforlig og filmforlig, og med konkrete problemer i forhold til fx. tv-stationer, filminstitut og offentlige myndigheder.

Sekretariatet yder rådgivning til medlemmerne vedrørende kontrakter og andet i konkrete situationer - især rådgivning i juridiske spørgsmål vedrørende overenskomsts-, kontrakts- og rettighedsforhold.

For at blive optaget som medlem af Producentforeningen kræves, at man driver aktiv, selvstændig virksomhed med fremstilling af film og/eller tvproduktioner af professionel karakter inden for foreningens område. Desuden skal ansøgeren anbefales skriftligt af to af foreningens medlemmer. Ansøgningsskema kan hentes her på siden.

Medlemskontingentet fastsættes hvert år af generalforsamlingen. Kontingentet er pt. 8000,- kr. om året plus moms, opkrævet kvartalsvis for alle medlemmer. Hertil kommer et indmeldelsesgebyr på 4.000,- kr. plus moms. De medlemmer, der får udbetalt rettighedsmidler opsamlet af Copy-Dan, betaler et rettighedskontingent på en procentdel af de midler, der udbetales, pt. 15 %, dog max 50.000,- kr. For associerede medlemmer og iværksættermedlemmer gælder særlige regler. Se nærmere via links i menuen.