ForeningenNyhederKalenderVidenProducenternes PlanetMedlemslisteOverenskomster
 

Børn og unge i medierne

15.06.2016 - 11:38

Børnerådet lancerede i maj måned 2016 undersøgelsen ”Hele Danmark sidder og ser med”, som fokuserer på børn og unge i medierne. Undersøgelsen bygger på interviews med en gruppe unge, som alle har prøvet at stå frem i medierne og fortælle om svære emner så som mobning og ensomhed.

Børnerådet giver i undersøgelsen en række gode råd og anbefalinger til bl.a. producenter, der skal lave produktioner, der involverer børn og unge.

For at sikre, at den unge får en god oplevelse med at fortælle deres historie til omverdenen, er det især vigtigt, at producenten:

• Forbereder de unge så godt som muligt på selve processen og på de konsekvenser, der kan være ved at fortælle en meget personlig historie til offentligheden,
• Forventningsafstemmer med den unge, så der ikke opstår tvivl om, hvilken kontakt, den unge kan forvente,
• Respekterer de unges grænser, og undgår at presse de unge til at formulere sig på en bestemt måde,
• Stiller sig til rådighed for den unge, hvis han eller hun får behov for hjælp og støtte.

Generelt foreskriver Pressenævnets regler for god presseskik, at der skal tages særlige hensyn til børn og andre, som man ikke kan forvente, kan overskue konsekvenserne af at medvirke. Børnerådets anbefalinger er gode retningslinjer for, hvilke overvejelser producenter bør gøre sig, når de har børn til at medvirke i forskellige produktioner.

Læs hele undersøgelsen her.