ForeningenNyhederKalenderVidenProducenternes PlanetMedlemslisteOverenskomster
 
 

Producentforeningen for computerspiludviklere

Små og nystartede computerspiludviklere kan blive medlemmer af Producentforeningen på særdeles fordelagtige vilkår: Man skal ikke betale indmeldelsesgebyr, og de første to år betaler man kun halvt kontingent.

Producentforeningen vil gerne være med til at styrke computerspilbranchen og de enkelte spilvirksomheder, og vi tilbyder derfor medlemskab på særlige vilkår til små og nystartede spilvirksomheder, iværksættermedlemskabet. De ydelser, som man får som medlem, er dog fuldt ud de samme som fuldbetalende medlemmer får. Producentforeningens aktiviteter på spilområdet omfatter bl.a.:

Tæt kontakt til det politiske system – herunder især de politikere der interesserer sig for – eller bør interessere sig for udvikling af computerspilbranchen.
 
Interessevaretagelse ift. offentlige myndigheder og institutioner – herunder Det Danske Filminstitut, som administrerer Spilstøtteordningen. 
 
Støtte, hjælp og varetagelse af spiludviklernes interesser ift til computerspilbranchens aktører, bl.a. Nordic Game, DADIU, MUF, Nordic Game Jam.
 
Tilrettelæggelse af Spilprisen, Producentforeningens årlige prisuddeling for danske spil. 
 
Juridisk rådgivning på enkeltsager, særligt omkring ansættelse og afskedigelse af medarbejdere – men også på andre produktionsrelaterede, juridiske spørgsmål, herunder markedsføringsretslige spørgsmål.
 
Forsikringsordning målrettet til spiludviklingsvirksomheder.
 
Koordinering og fælles interessevaretagelse med de øvrige nordiske spiludvikler-organisationer (Norge, Sverige og Finland). Producentforeningen er sekretariat for Nordic Game Institute, NGI.
 
International repræsentation i European Game Developers Federation (EGDF), der er med til at synliggøre computerspil i EU.
 
Producentforeningen tog i 2009 initiativ til at etablere Computerspilzonen som en af de fire oplevelseszoner under regeringens globaliseringspulje. Dette var et fire-årigt projekt, og Producentforeningen var primus motor i at videreføre de markante resultater fra Computerspilzonen i den nye forening, Interactive Denmark, som rent fysisk holder til i Producentforeningens sekretariat. 
Interactive Denmark arbejder med forretningsudvikling for spilvirksomheder og andre digitale virksomheder. Læs mere om Interactive Denmark.