ForeningenNyhederKalenderVidenProducenternes PlanetMedlemslisteOverenskomster
 

Ny aftale om arbejdsmiljø

01.12.2016 - 12:26

Producentforeningen, Dansk Skuespillerforbund og Danske Filminstruktører har pr. 1. oktober 2016 indgået aftale om ”sikkert og sundt arbejdsmiljø i filmbranchen”.

Aftalen om ”sikkert og sundt arbejdsmiljø i filmbranchen” er tænkt som erstatning for den hidtidige sikkerhedsaftale af 1. april 2001 mellem Producentforeningen, Dansk Skuespillerforbund, Danske Filminstruktører og FAF, som på mange punkter er uddateret.

Producentforeningen har derfor opsagt den hidtidige sikkerhedsaftale og denne bortfalder hermed ved udgangen af februar 2017.

FAF er for nuværende ikke omfattet af den nye aftale om ”sikkert og sundt arbejdsmiljø i filmbranchen”, hvorfor der ikke er nogen aftale med FAF fra marts 2017. Aftalen forpligter dog producenterne til at inddrage filmarbejderne i arbejdet med sikkerhed mv. på produktionerne.
Den nye aftale er i vid udstrækning en opdatering og præcisering af blandt andet producenternes ansvar og pligter i henhold til den gældende arbejdsmiljølovgivning.
Producentforeningen arbejder pt på en ”light version” af aftalen, som producenterne vil kunne bruge i forbindelse med håndteringen og organiseringen af arbejdsmiljøet på de enkelte produktioner.
 
Find den nye aftale om ”sikkert og sundt arbejdsmiljø i filmbranchen” her.